sábado, 21 de noviembre de 2020

Comuna de Bunyola - Camí des Grau - Penyal d'Honor i davallada pel Comellar d'en Cupí

 


  Data de la sortida: 6 novembre 2020

Grau de dificultat: Fàcil

   - Jaume Vives
   - Joan Palau
   - Guillem Bujosa
   - Miquel A. Moll

 

 

 

 

   Com per equilibrar la dura sortida de dimarts passat, la Comuna de Bunyola ens oferí l'oportunitat de trescar sense fer massa estrall a les nostres articulacions malmeses i encara adolorides. Se'ns presentava una passejada sempre agradable per recorre els camins de la Comuna tan coneguts com desconeguts a la vegada, un territori a voltes complicat en la seva simplicitat i que no s'ha de menysprear semblant-nos fàcil pel fet de poder anar en pla familiar a passar un dia de diumenge o de festa a Cas Garriger a la zona d'esbargiment.

   Vull dir que la comuna és un món o una capseta d'on hi pots treure de tot, cims airosos i comes ombrívoles, camins trillats i tiranys que es perden en l’espessor, coves i amagatalls insospitats... i sobre tot un museu de supervivència on un poble trobava en bona part el sustent en la indústria del carbó per sobreviure a la fam.

   Aquesta vegada no complicàrem la cosa i férem una clàssica al Penyal d'Honor pujant pel camí des Grau amb una climatologia ventosa i un cel tapat de núvols que féu molesta l'estada al seu cim. La davallada va ser pel Comellar d'en Cupí i adreçant per les voltes de la carretera de Cas Garriguer. Tinguérem una sorpresa quan volguérem tancar el cercle pel Camí des Planiol i posteriorment pel carrer d'es Racó on unes tanques o barreres amb els seus panys corresponents impossibilitaren el que en altra temps no obligava a anar a fer la voltera per tornar a la plaça i completar el cercle... deu ser que la vida privada d'alguns veïns particulars, priva de certs drets particulars que teníem en altra temps els simples mortals... "O tempora..."

  













 

No hay comentarios:

Publicar un comentario