viernes, 21 de febrero de 2020

Puig de N'Escuder i La Serra de S'Esquerdar





Data de la sortida: 20 febrer 2020
Grau de dificultat: Difícil
Fotos del recorregut: Puig de N'Escuder



Integrants:
   - Jaume Vives
   - Guillem Bujosa
   - Andreu Artigues
   - Miquel Àngel Moll




 
 El Puig de N'Escuder ha estat qualificat de "desafiant", "altiu", "escarpat", "vistós" i molts d'altres adjectius en aquest sentit, sense que cap d'ells incorri en exageració o desmesura. Certament és un puig per pujar-lo i baixar-lo encomanant-nos a qui cadascú s'encomana quan té un tram difícil de passar i que pot acabar malament. 

   Per això evitàrem la penalitat de la pujada pel pas de Caçadors i preferirem l'alternativa que pren el senderó que surt del camí vell de Lluc i mena al coll que separa el puig de la Serra de S'Esquerdar. D'allà surt un tirany que va pujant fins un coll que dóna pas al cim fent-ne una grimpada, no exempta d'alguna dificultat per la proximitat del tallat que hi ha al final de la roca. El cim és un emplaçament magnífic per escampar la vista i fer una berenada com si ens trobàssim en una terrassa d'un establiment turístic.
    Quedava la segona part i l'objectiu era un recorregut a la Serra de S'Esquerdar des d'un punt del camí d'es Comellar dels Horts que ja teníem afinat d'una sortida anterior, un punt marcat amb una fita que insinuava un caminoi en pujada pel cau d'un petit torrent convertit en rosseguera en algun dels seus trams. I així, pujant amb tendència cap a la dreta, arribàrem al cim central on varem fer l'estona i un repàs a tot quant es podia albirar (que no era poc) des d'aquella situació. La tornada fins al collet on havíem passat abans es podria definir com un "perfecte caos" de roques d'arestes tallants i en punta que alternaven amb zones de carritxeres que esdevenien trampes pel peus i les cames. Arribarem al nostre objectiu després de dues hores passant el pas de la Rota d'En Clapat que hi ha en el darrer del cims de la serra més pròxim a N'Escuder, tancant el cercle i deixant darrera un recorregut exigent i de dificultat considerable.
   









 


No hay comentarios:

Publicar un comentario