viernes, 14 de febrero de 2020

Ses Bassetes i Es Cisternó amb anada pel comellar d'es Prat i tornada per Sa Canaleta.






Data de la sortida: 13 febrer 2020
Grau de dificultat: Difícil
Fotos del recorregut: Puig de Ses Bassetes


Integrants:
   - Jaume Vives
   - Guillem Bujosa
   - Miquel Àngel Moll
"La aventura es el único sitio, el único momento, la única forma en que podemos robar tiempo a la muerte". (Sebastián Álvaro)

   El Puig de Ses Bassetes s'agermana amb l'immens Massanella i quasi bé n'és la seva perllongació si no fos pel collet que los separa. Un mil (1212 m) que destaca i s'aixeca airós davant la serra dels Teixos limitant per aquesta banda el comellar d'es Prat. 
   Un puig que formaba part de les nostres propostes i molt més des d'una de les sortides on paràrem al Cisternó i ens quedà l'interrogant de si fos possible unir aquests dos punts. Tots sabem que anar d'una banda a altra sempre és possible si hi ha voluntat i unes mínimes possibilitats de transitar pel terrenys d'una manera, diguem-ne, plausible, però també sabem, que en aquest tipus d'exercici sempre hi ha un preu que cal pagar perquè significa abandonar la zona de confort dels camins coneguts d'habitual trànsit de senderistes. I el  preu que pagàrem, en el nostre cas, foren dues hores de caminada per un terreny d'una duresa inesperada sense altra orientació que el track que ens guiava, per més afegitó, per una boira que a estones dificultaba l'orientació. Dues hores per anar des del cim del Puig de Ses Bassetes fins al Cisternó on recomponguérem forces i tornàrem a un territori conegut i senyalitzat amb fites i a una ruta més amable que la que deixàvem darrera nosaltres. 

    Recomanam seguir el track original d'en Jaumet72 a Wikiloc, ja que al nostre track hi ha multitud de vacil·lacions i correccions en la ruta establerta. Es poc consultar també la proposta d'En Josep Ferrer (Viaranys) que recorre una part de la nostra ruta, des del pas de n'Argentó al cim on colocaren un Betlem que, en  donam fe, continua allà mateix.









 


No hay comentarios:

Publicar un comentario