sábado, 24 de octubre de 2020

Valldemossa Camí de s'Escolta davallada a Sa Font Figuera i tornada per Ca Madó Pilla


 Data de la sortida: 16 d'octubre 2020
Grau de dificultat: Difícil

Fotos del recorregut: Valldemossa - Camí de S'Escolta i baixada a la Font Figuera

Integrants:
   - Jaume Vives
   - Joan Palau
   - Miquel A. Moll

 

 

 

 

 

     Tot i que evocar el Camí de S'Escolta en una ruta és sinònim de passetjada plàcida i agradable, de contemplació d'un litoral d'una bellesa indresciptible sembrat de petites possessions i propietats que permeten una certa explotació agrícola, la ruta que aquí presentam té un tram de certa dificultat que cal esmentar d'entrada.
     Iniciam la nostra ruta passat la benzinera de Valldemossa (MA-10) on prenim el camí que s'ha habilitat i senyalitzat per recórrer l'anomenat Camí de S'Escolta, un camí que en teoria servia per a la vigilància d'aquest tram de costa. Al llarg d'aquesta senda anam trobant el corresponents miradors, tots ells d'un gaudi inesperat pel que fa a les seves vistes.  El darrer d'ells és inaccessible si no es té permís (que cal demanar) i que trobam tancat per una barrera i una reixa. En aquest punt nosaltres seguirem la reixa remuntant una roca que hi ha al seu costat i allà on acaba per una petita canal prenguérem el camí de baixada sense irrompre en l'espai privat que mena al mirador. Tenim coneixement d'un veïnat del poble de Valldemossa de que fins i tot aquesta part del camí té els seus dies comptats per un futur acord amb l'ajuntament el qual rebrà algun que altra favor a canvi.
    És aquest el tram on una vegada acabat el tirany que va baixant en ziga-zaga es desdibuixa i dóna pas a una zona de rossegueres i de roquissar que dificulta la baixada i alenteix el descens obligant a posar tots els sentits i algun més per evitar no rodolar si de cas donam una mala passa.  Un cop arribat a un camí anirem fins la pista que, de baixada encara, es connecta al camí de S'Estaca. Assolit aquest punt no tendrem cap altra més problema de seguir amb bones i com si d'un passeig es tractés l'ascensió cap a Ca Madó Pilla i completar el cercle per carretera fins on hem deixat els cotxes.
    La ruta està "inspirada" en el reportatge ben detallat d'En Llorenç Soler al seu blog Excursions per Mallorca intitolat VOLTA DE S'ESCOLTA I MIRADORS DE S'ARXIDUC pel pas des Gat i mirador de sa Punta seca

               *ADDENDA.Comentant aquesta ruta en una conversa amb en Bernat Coll, company de Deià, descobrírem que en realitat havíem fet el pas des Gat de Valldemossa. Un pas descrit a Es pas des Gat pel camí de s'Escolta per Joan Riera.  











 

No hay comentarios:

Publicar un comentario