lunes, 9 de noviembre de 2020

Es Sobremunt - Pas de Na Lluïssa i Pas des Mestre

 


Data de la sortida: 27 d'octubre 2020

Grau de dificultat: Moderat 
Fotos del recorregut: Es Sobremunt Pas de Na Lluïssa

   - Jaume Vives
   - Joan Palau
   - Guillem Bujosa
   - Ció Font
   - Miquel A. Moll




   D’entre la considerable oferta que hi ha per a fer aquesta ruta que volem dur a terme, hem triat seguir la d’en Pepu Prats Pas de Na Lluïssa i Pas des Mestre

   És aquesta una contrada de possessions i propietats de noms emblemàtics: Sa Campaneta, Son Vic de Superna, Son Noguera, Son Nadal, Son Balaguer des Racó, Son Noguereta, cas Mestre, can Fava... i d’altres que ens són familiars als trescadors de camins de la serra. Un territori, a més a més, plegat de restes de la indústria explotadora del bosc i de belles vistes sigui quina sigui l’orientació que prengui la mirada.
  
   La dificultat, si exceptuam la pròpia d’algun tram del recorregut, es dóna al començament i al final de la sortida i que no és altra que la necessitat, si volem seguir envant, de botar la barrera d’entrada i haver de passar per un camí de propietat privada. Però aquesta vegada poguèrem comprovar que malgrat tanta tanca, barrera, prohibicions de pas i altres herbes, queda gent que aprecia el senderistes que van de ‘veres’ a gaudir de la nostra natura, gent que  no esclata en una rabieta malcarada quan topa amb un estol de caminants com a nosaltres ens succeí amb En Joan Esteva, qui té cura, vigila i treballa la part de Son Noguera per on passa el camí de sortida de la ruta. Tant és així que ens donà el número del seu telèfon per si volem tornar i així avisa’t deixar-nos la tanca d’entrada oberta... des d’aquest blog  agraïm i saludam aquest company al qui també li agrada sortir i trescar. La seva topada ens permeté acabar amb ell com a guia fins a la barrera que en aquesta ocasió passàrem a peu pla com a senyors de propi dret.

   Com en altres finals d'etapa, una conversa i un “suc de civada” a un bar de Puigpunyent posà fi a la jornada amb ganes de trobar-nos amb la propera.











No hay comentarios:

Publicar un comentario